zondag 21 juli 2013

DROSTES BOERDERIJLODGES


Tussen de 'drukke' trips die zijn geweest en nog komen gaan,
(we hebben in Sevilla en Antwerpen nogal veel gelopen en wilden veel zien, en dat zal in Berlijn niet minder zijn) boekten we een Boerderijlodge in Twente. 

Daar is niks en dus doe je ook niks. Nouja, bijna niks dan...
Laten we het eerst even hebben over de Boerderijlodges.

Harold Droste had eerst een hotel. Daarna bedacht hij het concept van de Boerderijlodges!
Er zijn 5 boerderijen, allemaal in Twente. Je slaapt in een voormalige boerderij. Dat kan een oude stal zijn, maar het kan ook een leegstaande schuur zijn geweest. De boeren worden door Droste benaderd en mogen daarna zelf hun boerderij verbouwen, maar wel naar de standaard van Drostes Boerderijlodges.

Het is gewoon luxe op het platteland. 


Kom je binnen kijken?

Je mag, omdat er in (op één na) alle lodges een keuken zit, zelf je boodschappen meenemen en zelf koken als je dat wilt. Wij zaten in de lodge zonder keuken, de Boerderijkamer, dus namen wij wijntjes en stokbrood met smeerseltjes, kaas, droge worst, zalm en serranoham mee! Er is namelijk wel een koelkast aanwezig!

Ben je benieuwd hoe de hele kamer er uit ziet?

Wat wij het aller fijnst vonden? Het ontbijt. Tussen 09.00 en 09.30 zet de boer of boerin het ontbijt voor de deur, er word even geklopt zodat je weet dat het er staat, en dan kun je zelf bepalen wanneer je het ontbijt nuttigt. Gelijk om 09.00 of je laat de mand staan en ontbijt pas om 12.00. Je hoeft je kamer niet uit en je hoeft je niet te haasten! 

(Na het ontbijt zet je alles weer voor de deur, en ook al heb je maar 2 plakjes kaas gehad, je krijgt elke dag een nieuw stuk, en ook al eet je maar een lepel yoghurt, je krijgt de volgende dag gewoon een nieuwe pot!)

Wat er in de mand zit? Elke dag verschillende broodsoorten, yoghurt, melk en kaas van de plaatselijke biologische boer, vleeswaren, jam, een warm, vers gekookt eitje en een grote fles met jus d'orange! 
Koffie(Nespreso) en thee is altijd aanwezig op alle lodges...

Zoals we al zeiden, luxe. Elke lodge is namelijk voorzien van een luxe, en lekker groot bubbelbad en een grote regendouche (of stortdouche, of douche, of luxe douche)

Nóg een fijne bijkomstigheid! De boerderij waar wij sliepen heeft naast een hele mooie SPA, ook nogsteeds een functie, er wordt namelijk nog steeds (biologisch) ijs gemaakt, €0,80 per bol! 

Wij verbleven in de boerderij lodge in Nutter, vlakbij Ootmarsum(later meer) hier zit de enige 2 persoons lodge. Alle andere lodges zijn voor 4 personen, en in Delden is één lodge voor 8 personen. 
In alle lodges(behalve de 2 persoons) zit een keuken. Je kunt dus kiezen om zelf te koken, maar je mag ook uit eten gaan in een van de omliggende dorpen. 
De lodges zijn te boeken voor een weekend van 2 of 3 nachten, een midweek of een week. 
Hoe het gaat met de prijzen? Wie het eerst komt betaalt het minst!

Ohja, je krijgt altijd een fles rode of witte wijn bij aankomst! 
Wij zitten al over ons volgende bezoek na te denken! 

M&CGeen opmerkingen:

Een reactie posten